Llengües

Debat

Beyond Omics Revolutions: Integrative Knowledge Management

Enrere

Presentació
Líder Científic: 
Dr. Ferran Sanz

Director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) -IMIM

información
Entrevistes

La recerca de les anomenades ciències òmiques (genòmica, proteòmica, biologia de sistemes, etç..) està generant una gran quantitat de dades que inclou informació clau sobre les bases biològiques de la vida i de nombroses malalties. La gestió i l'anàlisi d'aquesta informació requereix de poderoses eines computacionals, que desenvolupa la bioinformàtica. Els àmbits de la recerca clínica i de la salut també generen grans quantitats d’informació d’alt potencial i valor, que és gestionada i explotada per una disciplina concreta anomenada informàtica mèdica. Malauradament, la informació que generen les ciències òmiques i les eines bioinformàtiques no estan generant aplicacions en el camp de la salut al ritme inicialment previst. Així mateix, la   informació generada en aplicacions mèdiques tampoc s’utilitza per a millorar i avançar en la recerca bàsica biomèdica, tal i com es preveia. Les causes d’aquesta manca de desenvolupament de sinèrgies translacionals entre la bioinformàtica i la informàtica mèdica són moltes i variades. Una de les possibles raons és la manca de debat, en profunditat, entre líders d’opinió d’ambdues disciplines.

Amb l'objectiu de fomentar el diàleg, B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social "la Caixa", i la Universitat Pompeu Fabra, en el marc del projecte europeu INBIOMEDvision, organitzen els propers dies 3 i 4 de juliol, una sèrie de debats sobre aquesta qüestió, amb la participació d'una àmplia selecció d'experts reconeguts internacionalment. Posteriorment als debats, el dia 5 de juliol se celebració un simposi obert a tota la comunitat científica de Catalunya. Comptarà amb la participació d'alguns dels ponents convidats que presentaran les principals línies de treball que actualment es desenvolupen en aquest camp, així com les conclusions derivades de les jornades de debat prèvies. 

Veieu els CVs dels ponents, abstracts, el dossier de continguts, bibliografia recomanada i l'entrevista al Dr. Ferran Sanz

Jornades de debat (accés amb invitació):
Dates: 3 i 4 de juliol de 2012
Lloc: CaixaFòrum Barcelona · Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 · Barcelona
Veieu el programa de les jornades de debat

Simposi obert:
Data: dijous 5 de juliol de 2012
Horari: de 9:00h a 14:00h
Lloc: Auditori PRBB · C/ Dr. Aiguader, 88 · Barcelona
Veieu el programa del simposi obert.

La inscripció és oberta. Interessats envieu un correu amb el vostre nom, cognom, càrrec i entitat a bdebate@bdebate.org, indicant a l'assumpte "Interès Beyond Omics - Bioinformatics".

Organitzadors
Entrevistes
Organitzadors: 
Col·laboradors: