Llengües

Debat

Big Data in Biomedicine. Challenges and Opportunities

Enrere

Presentació
Líder Científic: 

PROF. FERRAN SANZ  
Director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica GRIB (UPF -IMIM) i Director Científic de Bioinformatics Barcelona (BIB)

información
Entrevistes
En l’àmbit de la Biomedicina, actualment s’està generant per part dels investigadors, els professionals de la salut, i els pacients, una gran quantitat de dades procedents de diverses fonts que van des de la seqüenciació genòmica, els aparells d’imatges mèdiques d’alta resolució, els historials clínics electrònics, fins a les aplicacions de monitorització de la salut per a telèfons mòbils. La capacitat per aprofitar aquesta allau d’informació de forma fàcil i intuïtiva, és el major repte al que s’enfronten actualment els biocientífics.
 
La capacitat de recollir, emmagatzemar, organitzar, integrar, analitzar i compartir la gran quantitat de dades biomèdiques (Biomedical Big Data) proporciona oportunitats de millora  del coneixement del cicle de la malaltia així com la millora de la traslació de les dades a les aplicacions clíniques, millorant així els processos de detecció, diagnosi, tractament i prevenció de la malaltia. Hi ha molts reptes en aquestes àrees als que els científics no s’han enfrontat encara.
 
Aquest esdeveniment, organitzat conjuntament per B·DEBATE, Bioinformatics Barcelona (BiB), l’European Bioinformatics Institute (EMBL-EBI)  i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), té l’objectiu de proporcionar un fòrum interdisciplinari adreçat a informàtics, bioinformàtics, així com  científics i professionals de la biomedicina.
 
Les qüestions referents al Big Data en el context de la recerca Biomèdica i de la Salut, com les infraestructures necessàries i els aspectes socials entre d’altres, seran abordats per un panell multidisciplinari d’experts reconeguts internacionalment l’11 de novembre de 2014. Després de la jornada de debat, el dia 12 de novembre, un Simposi Obert amb intervencions d’alguns d’aquests experts, servirà per a presentar les iniciatives més importants que es desenvolupen en l’actualitat en aquest àmbit, així com per presentar les conclusions de la jornada de debat. El Simposi està destinat a investigadors i professionals de les disciplines relacionades com la bioinformàtica, la informàtica mèdica, i les altres disciplines relacionades amb les ciències de la salut i de la vida.
DEBATS TANCATS (només per invitació)
Data: Dimarts 11 de novembre de 2014
Lloc: CaixaForum · Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 · Barcelona
 
SIMPOSI OBERT (inscripció oberta)
Data: Dimecres 12 de novembre de 2014
Lloc: CaixaForum · Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 · Barcelona
Horari: 9:00h a 14:30h
Inscripció: registreu-vos a través d'aquest formulari
Programa del simposi obert
 


Organitzadors
Entrevistes
Organitzadors: 
Co-organitzadors:

  
 

Sponsor: