Llengües

Debat

The Human Microbiome. Present Status and Future Prospects

Enrere

Presentació
Líder Científic: 

Dra. M. Luz Calle
Directora del Grup de Bioinformàtica i Estadística Mèdica
Departament de Biologia de Sistemes
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

información
Entrevistes
La relació entre els microorganismes i la salut humana és coneguda des de fa molt de temps. Avui sabem que la microbiota humana constitueix una part del nostre organisme de vital importància amb una influència decisiva en l’estat general de salut i  en el desenvolupament de certes malalties. Les noves tecnologies de seqüenciació han revolucionat aquest camp, permetent l’estudi dels genomes de tots els microorganismes d’un ambient donat, el que es coneix com a metagenòmica. 
 
Ens els darrers anys s’han obtingut avenços substancials com a resultat d’iniciatives com la del Human Microbiome Project (HMP) als EUA  i la del projecte MetaHIT Europeu, iniciatives tant ambicioses com ho fou el projecte Genoma Humà a la dècada dels 90. 
 
A les jornades de debat, coorganitzades per B·Debate i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) l’IrsiCaixaInstitut de Recerca de la Vall d'Hebron (VHIR) i el Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), es presentaran els estudis i teories més recents, i es discutirà sobre les línies de recerca del futur en aquest àmbit. Comptaran amb la presència de científics líders de prestigi internacional en molts àmbits diferents relacionats amb l’estudi del microbioma com són la medicina, les ciències de la salut, les ciències computacionals, les matemàtiques, entre d’altres.

Comitè científic:
Dra. M. Luz Calle, chair, (UVic-UCC); Dr. Peer Bork (EMBL); Dr. Bonaventura Clotet (IrsiCaixa); Dr. Francisco Guarner (VHIR); Dra. Núria Malats (CNIO);
Dra. Chaysavanh Manichanh (VHIR); Dr. Roger Paredes (IrsiCaixa); Dr. Joan Vendrell (URV) i Dr. Jordi Villà (UVic-UCC)
 


Dates: 2 i 3 de juliol de 2015
Lloc: CosmoCaixa Barcelona. C/Isaac Newton, 26. Barcelona 

Organitzadors
Entrevistes
Organitzadors: 
Amb el suport de: