Llengües

Debat

Planeta urbà. La mobilitat a les ciutats de futur

Enrere

Presentació
información
Entrevistes
El creixement urbà sembla imparable. S’estima que l’any 2050 el 70% de la població viurà en entorns urbans i, ja avui, algunes ciutats del món compten amb una població de més de vint milions d’habitants. A la vegada, la societat contemporània es caracteritza per un estil de vida marcat per una mobilitat intensiva: megalòpolis, dispersió creixent del territori urbanitzat, turisme i fluxos migratoris mobilitzen diàriament milions de persones. D’aquesta manera, l’accés al transport és clau per determinar la nostra qualitat de vida. Avui, però, l’ús massiu de sistemes de mobilitat basats en combustibles fòssils té un impacte immens en termes mediambientals i de salut, i posa sobre la taula reptes cabdals en un món cada dia més urbanitzat. És possible reconduir el creixement i la mobilitat urbana cap a un futur més saludable, sostenible i socialment just? 
 
Per reflexionar sobre aquestes qüestions, comptarem amb la presència de John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster i expert de reconeixement internacional en mobilitat i turisme, i la seva incidència en les formes de vida del món contemporani. Aquest debat és l’inici d’una col·laboració entre les destacades institucions científiques ISGlobal, CREAL i B·Debate, amb el CCCB, per prendre consciència de la importància dels efectes del creixement urbà en el medi ambient i la salut de les persones.
Per reflexionar sobre aquestes qüestions, comptarem amb la presència de John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster, expert de reconeixement internacional en mobilitat i turisme, i la seva incidència en les formes de vida del món contemporani. Coautor d’Un mundo sin coches (Península, 2011). Veieu el programa de la jornada.
 
Amb la participació de Salvador Rueda, director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona. Moderador: Mark Nieuwenhuijsen, coordinador del Programa Contaminació Atmosfèrica del CREAL.
Aquest debat és l’inici d’una col·laboració entre les destacades institucions científiques ISGlobal, CREAL i B·Debate, amb el CCCB, per prendre consciència de la importància dels efectes del creixement urbà en el medi ambient i la salut de les persones.

Data: dilluns 24 de novembre de 2014
Hora: 19:00h
LLoc: CCCB. c/ Montalegre, 5. 08001 Barcelona

Hi haurà servei de traducció simultània al català
Entrada per sessió: 3 €  . Amics del CCCB, aturats i menors de 12 anys: gratuïta
Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Ticketea (tel. 902 044 226/ www.ticketea.com)
 
 

 

 
Organitzadors
Entrevistes
Organitzadors: