Perspectives futures en l'alimentació

13/11/2011

 

Perspectives futures en l'alimentació són les postres del menú que han organitzat el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) —una iniciativa de Biocat impulsada per l'Obra Social de "la Caixa"—, el Museu de la Tècnica de l'Empordà i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, des de mitjan d'octubre a Girona. El proper divendres 18 de novembre es farà, doncs, l'última conversa interdisciplinària del cicle La ciència a la cuina, amb Mònica Mateu, Innovation Ecosystem Manager de Gallina Blanca Star, i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. El moderador serà el periodista i escriptor Lluís Freixas. És un debat obert a tot el públic (entrada lliure).

En les últims anys, la cuina ha experimentat una revolució de gustos, textures, aromes i productes. Aquesta revolució ha estat possible gràcies a la introducció del coneixement científic en aquest art mil·lenari. La recerca científica duta a terme en els productes d’origen per millorar la qualitat alimentària també s’ha traslladat als fogons per oferir nous plats, que a més de satisfer el plaer de menjar també aportin beneficis a la salut. Aquest cicle de converses interdisciplinàries del CIDC —en les quals s'han convidat científics, economistes, nutricionistes, cuiners i humanistes— proposa diversos temes per reflexionar i debatre sobre el passat i el futur de l'alimentació humana posant en relació el plaer, la creació, la salut i els avenços científics i tècnics.

El director del CIDC, Miquel Martí, posa en valor "l’essència del cicle on proposem diàlegs entre dos experts de disciplines complementàries, en aquest cas entre una economista que ha definit i implementat l'estratègia d'innovació d'una multinacional i un científic-gastrònom-comunicador". El diàleg és una forma de generar coneixement, "i volem que el públic en prengui part activa aportant preguntes, participant".

Dia: 18 de novembre de 2011
Hora: 20:00 h
Lloc: Casa de Cultura • Plaça de l'Hospital, 6 • Girona

Organitzen: