Conferència-memorial al químic i humanista Juan Julio Bonet

04/06/2012

Aquesta tarda al CosmoCaixa Barcelona es retrà homenatge al químic i humanista Juan Julio Bonet Sugrañes (Barcelona, 1940-2006), en un acte on es farà la primera conferència Memorial Juan Julio Bonet i s'inaugurarà l'exposició Chemistry Imagined. En consonància amb el pensament integrador de la ciència i la cultura del professor Bonet, aquesta exposició es basa en un treball del premi Nobel de Química Roald Hoffmann —amic personal de Bonet—, a partir d'uns textos de divulgació de la química redactats per ell mateix i que en mans de l'artista plàstica Vivian Torrence prenen vida en forma de collages. Hoffmann i Torrence explicaran el projecte que han dut a terme entorn a la ciència i l'art al públic assistent.

L'acte està organitzat per Gregori Valencia (IQAC-CSIC), Gemma Arsequell (IQAC-CSIC), Jordi Quintana (PCB-UB) i Santiago Álvarez (Facultat de Química-UB), amb el suport de B·Debate i l'Obra Social "la Caixa".

En l'acte de benvinguda hi participarà Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, entre d'altres personalitats vinculades al memorial.

Un estret vincle amb l'IQS de Barcelona

Juan Julio Bonet Sugrañes va ser enginyer químic per l'Institut Químic de Sarrià (IQS) i doctor en ciències tècniques per l'Escola Tècnica Superior Federal (ETH) de Zuric. Es va incorporar a l'IQS el 1965 com a professor de productes naturals i va fundar el Laboratori d'Esteroides. De 1977 a 1986 va ser director del Departament de Química Orgànica i sotsdirector d'aquest Institut. Durant els gairebé 21 anys de docència a l'IQS va dirigir 17 tesis doctorals, 143 treballs de fi de carrera i dues tesis de màster. El 1986 va deixar l'IQS i va continuar la seva carrera a la indústria química, concretament, als Laboratoris Wassermann. El 1988 va ser nomenat director de Transferència de Tecnologia de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). És l'autor del llibre Viaje al reino de Saturno. Un viaje de ida y vuelta a los orígenes de la química moderna (Editorial Nivola).

Data: 5 de juny de 2012
Hora: 18 h
Lloc: Cosmocaixa Barcelona • Auditori • C/ Isaac Newton, 26 • Barcelona

Organitza:                       Amb el suport de: