Qui decideix? La neurociència i la qüestió de la llibertat

10/06/2012

El cinquè debat del cicle Als orígens de la ment humana, que organitzen B·Debate International Center for Scientific Debate Barcelona —una iniciativa conjunta de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”— i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), tindrà lloc aquest vespre al CCCB. Està obert al públic en general.

Michael S. Gazzaniga, catedràtic de Psicologia, director del SAGE Center for the Study of Mind de la Universitat de Califòrnia i considerat un dels experts mundials més importants en neurociència cognitiva parlarà sobre la neurociència i la qüestió de la llibertat. La neurociència ha obert noves fronteres en el debat sobre el determinisme biològic del comportament humà: som éssers amb llibertat d’acció o estem dominats per allò que inconscientment ens dicta el cervell?

En la seva distingida trajectòria, Gazzaniga ha dut a terme avenços cabdals en la comprensió del funcionament dels hemisferis cerebrals. Igualment, ha realitzat una intensa tasca de divulgació científica a través dels seus llibres i la participació en nombroses conferències i programes televisius com The Brain and the Mind. És fundador i director de reconegudes societats científiques com la Cognitive Neuroscience Society (CNS) i ha estat president de la Societat Americana de Psicologia. Entre les seves obres traduïdes destaquen El cerebro ético (Paidós, 2006), ¿Qué nos hace humanos? La explicación científica de nuestra singularidad como especie (Paidós, 2010) i ¿Quién manda aquí? El libre albedrío y la ciencia del cerebro (Paidós, 2012).

El debat comptarà amb Jordi Camí, catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra i director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), com presentador i moderador.

Data: 21, 22 i 29 de maig i 5 i 11 de juny de 2012
Hora: 19.30 h
Lloc: CCCB • C/ Montalegre, 5 • Barcelona (mapa)

Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Telentrada (902 101 212 i www.telentrada.com).
Servei de traducció simultània al català. Entrada 3 euros. Reduïda 2,5 euros. Amics CCCB i aturats gratuïta.

Organitzen:

  

Col·laboren: