L'auge de la neuroètica i del ‘materialisme il·lustrat’

28/05/2012

El tercer debat del cicle Als orígens de la ment humana, que organitzen B·Debate International Center for Scientific Debate Barcelona —una iniciativa conjunta de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”— i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), tindrà lloc aquest vespre al CCCB. Està obert al públic en general.

Kathinka Evers, professora de Filosofia i investigadora del Centre for Research Ethics & Bioethics de la Universitat d'Uppsala i autora del llibre Neuroética. Cuando la materia se despierta (Katz editores, 2010), parlarà sobre l'auge de la neuroètica i del materialisme il·lustrat. Entre d’altres, la professora Evers argumentarà per què els humans som éssers morals, prenent com a punt de partida que la neuroètica és una nova disciplina que a la llum dels avenços neurocietífics s’interroga sobre els orígens dels comportaments ètics i morals. Posteriorment, s’obrirà el torn de preguntes al públic assistent. El debat estarà moderat per Óscar Vilarroya, director de la Càtedra "El Cervell Social" de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Una brillant conferència d’Ignacio Morgado va obrir el cicle de debats el passat 21 de maig, davant un públic “atent i entusiasmat, que va omplir de gom a gom la Sala Mirador del CCCB”, com explica el director de B·Debate, Miquel Martí. Més de 180 persones han participat en els dos primers debats. Per a més informació consulta la crònica en el bloc de Biocat.

Data: 21, 22 i 29 de maig i 5 i 11 de juny de 2012
Hora: 19.30 h
Lloc: CCCB • C/ Montalegre, 5 • Barcelona (mapa)

Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Telentrada (902 101 212 i www.telentrada.com).
Servei de traducció simultània al català. Entrada 3 euros. Reduïda 2,5 euros. Amics CCCB i aturats gratuïta.

Organitzen:

  

Col·laboren: