'La selecció natural en humans', conferència de Jaume Bertranpetit dins el cicle B·Debate i CCCB

Jaume Bertranpetit al cicle de debats que van fer B·Debate i el CCCB el 2011 - Foto: © CCCB.
30/10/2013

La propera conferència del cicle Evolució i Cultura que organitzen B·Debate i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) porta per títol La selecció natural en humans: passat, present i futur i anirà a càrrec de Jaume Bertranpetit, catedràtic de Biologia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el dia 4 de novembre a les 19.30 h. Bertranpetit és fundador de la Unitat de Biologia Evolutiva del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut d’aquesta universitat. Les seves investigacions giren al voltant de l’estudi i la comprensió de la diversitat del genoma humà.

La directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, farà la presentació i moderarà el debat amb el públic.

Quan Darwin va explicar que la selecció natural era el motor de l’evolució es va produir una gran revolució en el pensament de la humanitat. No només es va poder entendre el procés de l’evolució de les espècies, sinó que se’n donaven les seves causes naturals. La visió naturalística, de lluita per la supervivència i de documentals de televisió és la que ha imperat durant el llarg temps. Però, quina és la interpretació que tenim avui de la selecció natural quan hem après tanta biologia i, sobretot, hem après a desxifrar els genomes dels éssers vius? Què sabem de la selecció natural en l’era genòmica? Les respostes, durant la conferència de B·Debate i el CCCB.

El cicle Evolució i Cultura es va inaugurar el dia 19 d'octubre amb la xerrada del biòleg nord-americà Jared Diamond sobre el risc i el perill en les societats tradicionals. Posteriorment, el genetista i escriptor italià Guido Barbujani va argumentar com la història evolutiva de la humanitat revela que tots som africans.

Programa

També pots seguir els debats a Twitter @BDebate amb les etiquetes #EvolucióiCultura i #BDebate.

Data: del 19 d'octubre a l'11 de novembre de 2013
Hora: 19.30 h
Lloc: CCCB • C/ Montalegre, 5 • Barcelona (mapa)

Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Telentrada (902 101 212 i www.telentrada.com). Entrada: 3 euros. Amics del CCCB, aturats i menors de 12 anys: gratuïta. Hi haurà servei de traducció simultània al català.

Organitzen:
    
Col·labora: