B·Debate i PEBC-IDIBELL organitzen la segona edició de sessions de debat sobre Epigenètica i Càncer

12/06/2014

B·Debate i el Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer (PEBC) de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)  organitzen una sèrie de debats titulats Barcelona Conference on Epigenetics and Cancer: 50 Years of Histone Acetylation  el dia 1 i 2 d'octubre de 2014. Les sessions se centraran en una anàlisi en profunditat dels diferents aspectes i possibilitats, reptes, oportunitats i perspectives de futur de l'epigenètica i el càncer amb experts i investigadors líders en aquest camp.

Aquesta és la segona edició d'aquest cicle de conferències, promogut conjuntament per cinc centres de recerca de referència a Barcelona: IDIBELL, el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona ( IBMB) i l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC).

Aquest any l'esdeveniment celebra el 50 aniversari del document publicat per V.G. Allfrey, R. Faulkner i A.E. Mirsky a PNAS, titulat "L'acetilació i metilació de les histones i el seu possible paper en la regulació de la síntesi d'ARN", que va exercir un paper fonamental en l'establiment de la relació entre les modificacions d'histones després de la traducció i l'expressió gènica. Barcelona en particular ha estat una de les ciutats d'Europa amb la major concentració de investigació sobre les histones i la cromatina des de llavors.

Per obtenir més informació sobre l'edició de 2013, feu clic aquí: Conferència de Barcelona sobre Epigenètica i Càncer 2013

B·Debate és una iniciativa impulsada per Biocat i la Fundació "la Caixa".

Registre

Data: 1 i 2 d'octubre
Lloc: CaixaForumAv. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8Barcelona