Experts internacionals presenten els darrers avenços i tecnologies basades amb la llum d’aplicació biomèdica

18/05/2011
Barcelona, 18 de maig de 2011 - Els propers dies 30 i 31 de Maig tindrà lloc a Barcelona la segona trobada Light for Health (Llum per Salut), organitzat per l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), centre de recerca adscrit a la UPC. Aquest any el Light for Health 2011 aquesta coorganitzat pel Centre Internacional per al Debat Científic, una iniciativa de Biocat impulsada per l'Obra Social de la Fundació "la Caixa", que té com a objectiu l'impuls de trobades internacionals d'alt nivell científic per promoure el diàleg, el debat i la col·laboració i intercanvi obert d'idees i coneixements entre experts de reconegut prestigi nacional i internacional.
 
Els dos dies seran un espai de trobada entre els diferents agents: experts en fotònica, centres de recerca biomèdica, hospitals, universitats i empreses. La temàtica de les conferències del primer dia se centrarà en l'ús de la llum en Neurologia i Neurociències. Durant el segon dia es tractarà l'ús de la llum en Oncologia. Aquest esdeveniment de dos dies de durada permetrà que destacats ponents nacionals i internacionals repassin els últims avenços i reptes als quals s'enfronten els professionals de la biomedicina en els camps d'oncologia, neurologia i imatges d'alta resolució, així com el futur de les diverses tecnologies fotòniques aplicades en aquest camp.
 
A més, durant el primer dia, s'inclourà el llançament europeu del Sistema de Microscopia de Super-resolució N-STORM de Nikon Instruments Europe BV i la presentació oficial del Nikon Center of Excellence in STORM a l'ICFO. Aquest serà el centre d'excel·lència Europeu de Nikon en la tècnica d'imatge d'alta resolució de STORM. Així mateix, aquest centre tindrà un paper fonamental en la formació europea i mundial en STORM Imaging. Entre l'equip d'investigadors de l'ICFO que podran dur a terme el seu treball amb el N-STORM de Nikon, hi ha la Prof Melike Lakadamyali, NEST Fellow i especialista mundial en aquesta tècnica de microscòpia. Una de les xerrades de la tarda anirà a càrrec del Dr Peter Drente, director general de Nikon Europe BV, en la qual explicarà el potencial de la tècnica de microscòpia de STORM i la seva aplicació a les diferents àrees de recerca (amb principal enfocament en l'àrea de neurologia). Nikon, multinacional líder en el mercat d'instrumentació òptica, treballa en col·laboració amb alguns grups d'investigació de l'ICFO i fa ja diversos anys que pertany al Programa de Col·laboració Empresarial de l'ICFO. Durant aquests dos dies es comptarà amb 13 ponents destacats del panorama nacional i internacional en els quals ens agradaria destacar els següents perfils:
 
  • David Boas, Massachusetts General Hospital y Harvard Medical School, Boston, EE.UU.
  • Oriol Casanovas, Catalan Institute of Oncology – IDIBELL, Barcelona, España.
  • Joan Seoane Suárez, Institut d'Investigació Oncològica Vall Hebron, Barcleona, España.
  • Romain Quidant, ICFO.
  • Melike Lakadamyali, ICFO.