La COSCE premia Pere Puigdomènech per la seva tasca en difondre la ciència

13/06/2013

El biòleg i investigador català del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Pere Puigdomènech, ha rebut el reconeixement de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE) amb el premi a la difusió de la ciència 2013 dotat amb 5.000 euros.

El jurat ha valorat la trajectòria de Puigdomènech en el camp de la divulgació científica, on es va iniciar el 1970. Des de llavors, ha publicat més de mig miler d'articles divulgatius en mitjans com Nature, La Vanguardia, El País i El Periódico. Els seus treballs han girat al voltant de la política científica espanyola, el paper de la ciència en la societat i l'impacte de les noves tecnologies en l'agricultura. És autor de contes i novel·les com Noves estratègies i altres contes científics, El gen escarlata i Andreadòria TM.

Actualment exerceix com a professor d'investigació al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), del qual va ser director des de la seva creació, l'any 2003, fins al febrer de 2013. És membre de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, la Societat Espanyola de Biofísica, la Societat Espanyola de Biologia Cel·lular i la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, d'EMBO i de l'Acadèmia d'Agricultura de França. Va presidir la Societat Catalana de Biologia.

Els últims anys ha estat vinculat a B·Debate —una iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa— com a líder científic de jornades de debat The Future of Plant Genomes. Harvesting Genes for Agriculture, juntament amb Jordi Garcia-Mas del CRAG, i també com a conferenciant i moderador dels cicles de debats Alimentar el món, La cultura i la vida i Ciència a la cuina on hi han participat centenars de científics i no cientifics.

El lliurament dels premis es va fer el dia 13 de juny al saló d'actes de la Biblioteca Històrica de la Universitat Complutense de Madrid en el marc de la jornada anual de la COSCE, que enguany ha tingut com a tema central la relació entre la ciència i el mecenatge. A l'acte hi van participar responsables d'entitats com la Fundació "la Caixa", la Fundació Vodafone —que patrocina el premi COSCE a la difusió de la ciència— i la Fundació Esther Koplowitz.